Sloboda… i dobrobrošla si 2021.

Čudna stvar je kako svi mislimo da nam je potrebna sreća, ljubav, uspeh, novac za ispunjen život, dok gubimo možda najvažniji sastojak, a to je SLOBODA. Sloboda koja mora postojati i u svim ovim drugim elementima.

Pitanje slobode nam je svima bilo esencijalno ove 2020. godine. Možda ste se pitali, kao i ja, koliko ste zaista slobodni i sigurni u državi u kojoj živimo, pa i celom svetu. Pitala sam se koliko svi mi možemo zaista biti u miru i sreći, u trenutku dok ceo svet „pati“ u nekom obliku zatočeništva.

Da, svako za sebe može stvoriti, i možda jeste, svoj mikrosvet u kome je mogao da bude spokojan uprkos svim okolnostima koje su nas snašle, ali da li je on mogao biti održiv na duže staze?

Kako je to kod mene izgledalo? Delim iskreno jer verujem da je samo tako autentično.

Sa jedne strane u mom mikrosvetu su se posle dugi niz godina konačno ređali poslovni uspesi, brak mi je postao još čvršći, prijateljstva jača, iskrenija, sve moje prakse su pustile još dublje korenje, započete su neke lepe priče za narednu godinu.

Sa druge strane mi je pandemija stvorila strah da će nas zatvarati 24h u stanu i da neću moći napolje, stvorila mi je anksioznost (uprkos svim mojim praksama) da ću se razboleti ja, moji najbliži, neko moj ko je već na lekovima, a povezano sa tim i insomniju sa kojom sam se suočila pred kraj godine.

Smena svetla i mraka…

Uprkos svim isprepletanim osećajima cele godine, kao i da sam živela produžetak prošle (lična perspektiva), najjači utisak mi je ostavio osećaj neslobode. Njega sam aktivno pokušavala da razvodnjim sa kilometrima pređenim u šetnji koja mi je postala podjednako značajna kao i joga. Dve zdrave noge, zdravo telo, koje može da me nosi gde god, mi je bio najjači alat da ostanem psihički zdrava, pored joge i meditacije.

I to što sam, sem kad ciljano nešto postavljam, bila mnogo, mnogo manje na društvenim mrežama i svemu ostalom, zato što je pritisak bio, i još uvek, jeste jak.

U Novoj 2021. nam svima želim više slobode da živimo život kakav želimo da stvaramo.

Da ograničenja spolja i iznutra umanjimo, utišamo onim praksama, koje su za našu dušu i ličnost.

Da se volimo, podržavamo i razumemo, čak i kad smo drugačiji.

Da verujemo da će biti bolje, a da će i ovo proći jer hoće.

Srećno! Čitamo se i razumenjujemo i u 2021.

Uživajte u predstojećem periodu na mestu gde sve kuca u ritmu vašeg srca.

Volim vas,

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *