Nakon kraće pauze, evo nas u nastavku mini-serije o tipovima u sistemu Human Design.

Da se podsetite kako smo počeli i da bolje razumete ovaj tekst, bacite oko na prvi iz ove serije OVDE. (Posebno obratite pažnju na njegov podnaslov Uvod.)

Podsetnik, kao i obično, da uvek možete izraditi besplatno vašu kartu Human Design OVDE, otkriti koji ste TIP po ovom sistemu, pa tako lakše sve pratiti.

Danas su nam došli na red Projektori. Jedna vrlo zanimljiva grupacija ljudi koja živi na planeti. Iako svaki tip jeste unikatan sam za sebe i donosi svoje parče energije u svet, Projektori su tip koji su počeli da se rađaju od 1781.godine. Po učenjima HD-a smatraju se tranzitnom vrstom, koja je tu da izniveliše energije Manifestatora i Generatora.

Biće svakako jasnije na šta se misli kako budemo išli dalje.

Projektori su često neshvaćeni prvo sami sebi, pa onda i drugima, zato što im je veći deo života teško da se snađu u svetu koji vode Generatori. Sećate se da ovaj tip dominira sa svojih 70% prisutnosti u svetskoj populaciji?

Vrlo često je manjina ta koja ima problem sa uklapanjem u okvire, pa tako Projektori, dok ne osveste prvo gde se nalaze, a onda i zašto, mogu jako biti izgubljeni i nesnađeni.

Možda zvuči crno, ali nije ni blizu tako. Ovo je tek početak svetla u životima Projektora – kada osveste ko su zapravo i koja je njihova bitna uloga među svetom u kom važe Generatorska pravila.

Iako se sve piše i objašnjava na ovaj način (istina oslobađa), vrlo je bitno da naglasim da Human Design sa svojim podelama (iako je saznanje koji ste tip tek 10% vaše karte) nije tu da vam lupi još jednu etiketu na čelo. To uopšte nije poenta. Poenta je čuti, promisliti za sebe, premotati malo svoj život unazad, pa osetiti u svom telu ima li neka informacija smisla za nas ili uopšte nema. I jedno i drugo je okej.

Hajmo sad da istražimo Projektore!

Ko su Projektori?

Projektori su ovde da energetski vode druge tipove. Njihovo nije da rade, rade i samo rade kao Generatori nego da rade manje, ali pametnije kako bi imali od čega da žive. Drugačiji je pristup od drugih tipova, pa može zvučati teže nego što jeste živeti ovakav život.

Projektori su jedni od tzv. nesakralnih tipova, pored Manifestatora i Reflektora.

Kod Manifestatora smo već pominjali da kad u karti nemamo definisan (obojen) Sakralni motor spadamo u nesakralne tipove. Jedini koji imaju na raspolaganju 24/7 energiju jednog od najjačih motora u telu – Sakrala su Generatori i Manifestatorski Generatori. Šta to znači za ove tipove pogledajte OVDE.

Jasno je da Projektori NEMAJU dopir ovoj energiji 24/7 nego samo kad su u kontaktu sa Generatorima.

Ovo može zvučati zavisno, ali svako je došao da se nosi sa različitim stvarima i temama u ovom životu. Na nivou energije, Projektori uče kako da ne koriste do besvesti energiju koja nije njihova i da se tako dovedu do kompletnog izgorenja.

Da ne bismo ostali previše fiktivni, oživećemo ove informacije sa konkretnim primerom.

Recimo, sretnu se na kafi Projektor i Generator. Generator sam po sebi uglavnom zuji, aktivan je stalno, uvek u pokretu (sem ako nije zapeo u svom lažnom ja pa nije tako), dok je Projektorova prava priroda da nema pritisak da stalno mora da zuji i bude aktivan.

Sretnu se ova dva tipa na kafi i šta se dešava? Kada je Projektor nesvestan ove energetske dinamike i razmene, on vrlo često nakon ovog susreta dobija dodatan energetski boost i polet. On ne mora biti nužno loš, ali može biti u situaciji kada Projektor ne zna kako da stane sa radom. Pa se desi da se nakon te kafe pretvara u cunami kako bi uradio u svom životu, i što treba i što ne treba. Čitaj: ne može da stane!

Gledajući ovako, neko bi rekao, pa nije to tako loše? Dobiješ energiju, koristiš je. Svakako nije, ali je bitno da se podvuče granica i prepozna kad je bilo dosta rada. Na svim frontovima.

Dakle, nesvesni Projektor može koristiti energiju Generatora do granice iscrpljenja. Kad telo i celo biće krenu da otkazuju.

Zašto?

Zato što Projektorima klasična vrsta rada (zapravo najčešće vođenog života) – poslova od 9-5, podizanje velike porodice, hobiji, konstatna druženja, zujanje, zujanje, zujanje bez prestanka NIJE U PRAVOJ PRIRODI.

Projektori dugoročno ne mogu izdržati ovaj tempo bez da ih isti ne odvede u bolest i depresiju.

Ajmo sad sa druge strane, šta jeste u njihovoj pravoj prirodi i ko su oni zapravo?

Aure smo već pominjali od samog početka, pa ćemo je i ovde ubaciti. Za razliku od Manifeststorove aure koja je odbijajuća, Generatorske koja je kružna, obgrljujuća, Projektorova je fokusirajuća i penetrirajuća. U kontaktu sa drugom osobom, ona bi se recimo zarila u centar vašeg grudnog goša i fokusirano „čitala“ sve u vezi vas.

Dakle, Projektor je stavljen na ovaj svet da bude čitač tuđih energija i energetski vodič ostalim tipovima. Naglašava se energetski jer to ne podrazumeva nikakvu dominaciju ili superiornost nad drugom osobom. Naprotiv!

Projektor je ovde da bude POZVAN od strane drugih da ih eneregetski vodi, savetuje, podučava.

Njegova STRATEGIJA je: ČEKANJE NA POZIVNICU, pre nego što da mišljenje, deluje, savetuje, vodi ili bilo šta od toga.

Druga osoba mora dati jasan znak Projektoru da želi njegovo vođstvo i prisustvo. Iako moraju biti majstori nekih sistema njima zanimljivim, pod vođstvom se ne podrazumeva samo podučavanje nečega, savetovanje nego uopšte „želim tvoju fokusirajuću energiju u svom društvu“.

Kada Projektor radi protiv ovoga, često nailazi na odbijanje ili da su njegove reči potpuno pogrešno shvaćene. Ulazi u dominantnu emociju OGORČENOSTI.

Projektor ima najveći uticaj na drugu osobu samo kad je POZVAN da da svoje mišljenje, savet ili vođstvo. Tada ostvaruju USPEH, što je i potpis ovog tipa, kao osećaj koji ima nasuprot ogorčenosti.

Izuzetno je bitno da puno odmara u toku dana, pa makar bilo i svesno petominutno isključivanje od svih.

Poželjno je da odlazi na spavanje, mnogo pre nego što je umoran. Bar dva sata pre kako bi „ispustio“ polagano iz svog sistema druge ljude sa kojima je bio u komunikaciji tokom dana.

Iako samo tek zagrebali kompleksnost, ali i jedinstvenost tipa Projektor, svakako ćemo se doticati još nekih njihovih tema na blogu u budućnosti.

Koje su njihove snage?

Sumirano:

* mogućnost da vode druge kad su pozvani;

* kad su dovoljno posvećeni temama koje ih zanimaju, postaju majstori istih (specijalisti);

* imaju priliku (ako osveste) da nauče kako kvalitetno odmarati i biti u flow-u sa životom;

* mudri su u tumačenju tuđih energija (zbog penetrirajuće aure);

* sposobnost da se potpuno posvete osobi u odnosu jedan na jedan dajući im svoje prisustvo i mudrost.

Koje su njihove slabosti?

Neosvešćenim Projektorom mogu dominirati „slabosti“ kao što su:

* guranje i nametanje drugima svoja mišljenja, savete, stavove kad nisu pozvani za to;

* život u emociji ogorčenosti zbog toga što ga niko nije prepoznao za to što zna i ima da ponudi svetu;

* konstantan osećaj neshvaćenosti i nepripadanja ovom svetu;

* česte neobjašnjive bolesti, koje se javljaju zapravo zbog nepravilnog korišćenja „preuzete“ energije iz Sakralnog centra.

P.s. Jasno je da sve i jedna „slabost“ kod svakog tipa krije izvore velikih mudrosti.

Lično iskustvo sa Projektorima

Kako ne biti previše ličan u ovom delu pošto sam i ja ovaj tip? 🙂

Iskustvo kako biti Projektor je do sad bilo jako iscrpno, ali i nagrađujuće. Dok se nisam susrela sa HD-om, mislila sam da sam sve što nisam. Iako ovo može biti priča bilo kod tipa naravno, moj osećaj izgubljenosti nije imao granice.

Konstantno sam pokušavala da idem u tok sa Generatorima ili Manifestatorima, da stignem da poradim u životu sve što oni mogu da urade u treptaju oka, a da se ne umore.

Dok nisam sve ovo znala i počela da eksperimentišem sa informacijama o Projektorima, u procesu sam se izuzetno umarala, izgarala, razboljevala, pa je logično da nisam nosila sa sobom emociju ličnog uspeha.

Baš zato što sam jako pokušavala da se uklopim u kalup koji nosi većina.

Najnovije što sam mogla da podelim i ispišem sam pisala u ovom tekstu koji je samo delić životnih primera na kojima sam shvatila da kondicionirana igram po Generatorskim pravilima. A dokazala sam sebi do sad da uspeh (moj osećaj njega) mogu kreirati u skladu sa unutrašnjim mirom i potpunim poravnanjem koje moj tip nosi.

Radujem se daljem putovanju i istraživanju, a deliću sa vama kako šta otkrijem usput. 😉

Što se tiče kontakta sa drugim Projektorima, do sada su bila različita iskustva. Ili se nikako nismo poklapali (što je okej, svako ima svoj dizajn na kraju) ili smo se poklapali na svim nivoima. Podrška koju sam dobijala od Projektora koji znaju ko su i ne žive svoje lažno ja su mi bila jedna od najjačih podrški u životu da ga živim unikatno, drugačije, ali i da budem svesnija svojih darova i talenata koje dajem celini.

Dragi moji Projektori, prijatelji po dizajnu, želim vam da što pre postanete svesni koliko velike stvari imate da ponudite svom svetu i onom oko vas. Nađite nešto što vas pali da proučavate i istražujete. Neka bude i više tema. Sve je okej! Uđite u tu temu, istražite je do kraja, a onda dozvolite da vam život donese one ljude kojima će vođstvo kroz kanal vašeg tela i duha baš trebati.

Zapamtite:

Pozivnica uvek stiže od drugih, pravih drugih, ako to dozvolite. A život vas uvek poziva da istražujete ono što volite, igrate se, ali i kvalitetno odmarate.

Sa narednim tekstom obrađujemo poslednji, najređi tip, na svetu – Reflektore.

Do tad istražujte sa svim informacijama koje dobijete. Za dublje vođstvo i navigaciju sa mnom kroz vaš jedinstveni dizajn, pišite mi na mejl.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

HED AKADEMIJA


Upoznajte se sa
Platformom HED Akademije

This will close in 0 seconds