Završavamo mini-seriju o tipovima u Human Design-u obradom najređeg tipa koji postoji (prema ovom sistemu), a to su Reflektori.

Do sad smo obradili inicijatorsku silu naše planete kroz Manifestatore, zujajuće zadovoljne pčelice radilice Generatore i energetsku navigaciju i vođstvo Projektora.

Ako ste se tek sad uključili u ovu mini-seriju o tipovima HD sistema, da ne bi sve bilo konfuzno, moja preporuka je da se vratite na prvi tekst ovde. Prvo obratiti pažnju na podnaslov Uvod, a onda se upoznavati postepeno sa svim tipovima.

Naravno, prvo ćemo iščitati za svoj, ali je korisno sagledati širu sliku sveta u kom živimo JER tako upoznajemo još bolje svoju ulogu u njemu.

Svi smo mi deo jednog zajedničkog orkestra u kojem svako zna KO, KAD i KAKO „svira“ kako bi simfonija života među svima nama tekla baš tako kako treba.

*** Da odredite koji je vaš tip po HD-u otkrijte OVDE. ***

Dakle, Reflektori… Već sam na par mesta naglasila kako je ovo najređi tip merno na nivou svetske populacije. Reflektori čine tek 1% svih nas.

Specifični su po mnogo čemu pored toga što se mogu retko sresti. 🙂

Nalik Projektorima (ali samo nalik) Reflektor takođe može živeti svoj život potpuno nesvestan ko je on i šta treba raditi. Svet je pretežno vođen Generatorskim pravilima i energijom, ali je cela poenta u tome, što HD i naglašava, da nismo i ne možemo svi biti isto, niti isto funkcionisati i živeti ovaj život.

Da, znati koji smo tip je tek 10% našeg celokupnog ukupnog dizajna, ALI je korisno dobiti potvrdu kroz karakteristike svog tipa da nismo ludi, ako sve vreme osećamo da smo drugačiji nego ostali. Ne specijalni po bilo čemu nego drugačiji po tome kako funkcionišemo i doživljavamo svet i ljude.

Dragi Reflektori, imajte na umu da sve što može delovati potencijalno izazovno vašem tipu može biti pretvoreno u vašu najveću snagu za nositi se ispravno u ovom svetu.

Hajmo polako da se upoznamo Reflektorima.

Ko su Reflektori?

Reflektori imaju ulogu u ovom svetu da reflektuju nazad sve ono što vide u drugima i kolektivu.

Specifični su po tome što je njihov bodygraph (karta Human Designa) potpuno bela, svih 9 centara je otvoreno. (Za bolje razumevanje terminologije „beli/otvoreni centri“ pročitajte ovde , a na naslovnoj fotografiji pogledajte kako izgleda karta.)

Slični su Projektorima u toliko što spadaju takođe u nesakralne tipove, a pominjali smo već da je Sakralni motor jedan od najjačih u telu za kreiranje životne energije.

To ne znači da ovi tipovi nemaju uopšte svoju životnu energiju. Ne! Ali ne raspolažu konstantno sa njom kao Generatori. Još preciznije, to znači da uvek lako mogu preterati i pregoreti sa energijom koja nije izvorno njihova kada dođu u kontakt sa Generatorima.

Prva linija opreza jeste ta, ali ne treba je se plašiti nego dozvoliti da je Reflektor prepozna i pretvori u svoj izvor mudrosti koji ga vodi kroz život.

Reflektorova aura je otporna i nalik teflonu koji odbija tuđe aure od sebe. Tačnije, on se kroz „odbijajnje“ može zaštiti od energetskog upliva drugog u svoje polje, dok u isto vreme može da ga uspešno „usisa u sebe“, procenjuje i analizira.

Dobri su posmatrači i procenitelji svih i svega sa čim dođu u direktan kontakt. Samo je jako bitno da se ne gube u tome.

Kada nije svestan, Reflektor može imati snažan osećaj (kao i Projektor) da ne pripada ovom svetu, a itekako mu je potreban sa svojim mudrostima i ispravim procenama. Naravno, kada je svestan da mu je ovo uloga.

Njihova STRATEGIJA (način kako deluju u svetu) je kroz čekanje da prođe 28,5 dana mesečevog ciklusa jer je ovaj tip jedini orijentisan prema Mesecu dok su svi ostali prema Suncu.

Dakle, pre nego što Reflektor donese bilo kakvu bitnu odluku za sebe u smislu prihvatanja posla, ulaska u vezu, preseljenja na novo mesto itd. neophodno je da kontemplira nad bitnim temama dok ne prođe tih 28,5 dana, koliko treba Mesecu da prođe zodijački krug. Uz to, poželjno je da naglas priča sa osobom od poverenja o svojim dilemama i potencijalnim odlukama dok traje mesečev ciklus. To će mu posebno pomoći da dođe do svog pravog odgovora za datu temu.

Kada Reflektor živi ispravno svoj dizajn, zna i prihvata po čemu je drugačiji od ostalih tipova, on tada doživljava konstantno IZNENAĐENJE (što je njegov potpis).

On tada dozvoljava sebi da iznova bude iznenađen malim stvarima koje doživljava u svom telu, kroz kontakt sa prirodom, životinjama, ali i kroz komunikaciju i prepoznavanje ljudi koji su istinski autentični u svojoj pojavi i načinu života.

Reflektor ima dara da sve to prepozna i reflektuje nazad u kolektiv. Tu istu emociju ili senzaciju koju je prepoznao i proslavio.

Nasuprot tome, ako iznenađenje (oduševljenje) u njegovom životu ne postoji, lako može ulaziti u razočarenje, pa iz te emocije živeti svoj neshvaćeni život.

Za Reflektore je korisno da proučavaju tranzite planeta, Meseca (pod čijim su uticajem), Human Desigan, ali i sopstveno telo. Sve što mu može pomoći da objasni sebi zašto funkcioniše na ovaj način. Na taj način, on je na putu da osvesti samog sebe i bolje razume sopstvene cikluse.

Kao Projektorima i Manifestatorima, savetuje im se da odu ranije u krevet (bar 2 sata pre spavanja) kako bi dali svom telu dovoljno vremena da ispuste iz svog sistema druge ljude, pa tako imaju kvalitetan i okrepljujuć san.

U tom duhu, jako im je korisno biti što više sami kako bi došli do veće jasnoće u svoju pravu prirodu.

Koje su njihove snage?

Kada su Reflektori svesni oni:

* postaju mudraci, koji prepoznaju „ko valja, a ko ne“, ko je istinski autentičan, a ko ne u kolektivu;

* jasno reflektuju drugima i svetu bilo koju emociju ili osećaj koji su dobili i primili u svoj sistem;

* dozvoljavaju sebi da ovaj svet i svaki njegov mali ili veliki deo gledaju očima iznenađenja i oduševljenja;

* prepoznaju i uočavaju kako se ponašaju drugi tipovi zajedno;

* i pored svega navedenog, znaju jasne granice između sebe i svih drugih koje posmatraju i procenjuju, kao i kad je vreme za osamu.

Koje su njihove slabosti?

Slabosti kao takve mogu postojati samo ako ne znamo ko smo. Kod Reflektora se mogu ispoljiti kao:

* umor i iscrpljenost prilikom kontakta sa drugima;

* nestrpljenje da se sačeka kad treba da se donesu bitne odluke (neusklađenost za mesečevim ciklusom);

* povlačenje u sebe i ne pričanje naglas o svojim dilemama kod donošenja odluka sa osobama od poverenja;

* razočaranost u ljude i svet jer se ne razume lična uloga u svetu kao deo jedne veće slagalice;

* nemogućnost da se podvuče granica sa drugima i prepozna gde drugi nema više moć nad nama, a gde naša počinje.

Lično iskustvo sa Reflektorima

Imam jedno priznanje…

Od kad znam za Human Design, do sad nisam imala prilike niti da upoznam Reflektora niti da radim sa njim kroz tumačenje karte.

Nažalost su za mene još uvek jednorozi i mitska bića. 😉

Svakako, na dubokom nivou razumem njihovu ulogu među svima nama. Pogotovo što imaju toliko sličnosti sa Projektorima. Radujem se da vas upoznam! 😉

Dragi Reflektori, razumem vas i kad vas ne razumeju drugi, a ni vi sebe. Razumem osećaj kad mislite da ne pripadate ovom svetu, njegovoj brzini i dinamici. Nadam se da će vam ovaj tekst pomoći, bar malo, da bolje dobijete ideju o tome gde ste vi na mapi među svima nama ostalima.

Setite se da Human Design nije tu da vas učini bespomoćnima ili slabima nego da ojača vaše energetsko polje i učini vas snažnima u vašoj jedinstvenosti. Kao i svaki drugi tip.

Dragi svi, na kraju ove mini-serije rekla bih još koju reč da zaokružim.

Sve ono što je izloženo kroz sistem Human Design, koji je sistematizovan 1987.godine, je u današnje vreme tu da nam pomogne da prođemo kroz mnogo dublje promene koje svi proživljavamo kao kolektiv.

Informacije koje čujete na mom blogu ili na bilo kom drugom mestu su tu da ih primenite i istražite u svom životu. Često spominjem da je telo glavni navigacijski sistem da prepozna istinu za nas…

Pozivam vas da osetite u sebi da li su neke od ispisanih u ovoj mini-seriji bile istina za vas ili nisu.

Svakako ću ponoviti (jer jeste bitno!) da ih ne koristite samo kako biste sebi dali još jedan naziv (Projektor, Generator itd.) i dičili se time. Ili nalepili sebi novu etiketu. Otvorite se vezano, ali i nevezano za sve što saznate o sebi i drugima.

Ako vam treba podrška na putu, možete je dobiti kroz svoje lično tumačenje karte HD od jednog Projektora (mene).

Do sledećeg čitanja, eksperimetišite, istražite, integrišite jer niko to neće uraditi umesto vas kako bi vam život postao lepši, smisleniji i mirniji.

S ljubavlju,

 

2 thoughts on “Reflektori”

 1. Draga Marina,
  hvala što si mi približila ,za mene ovaj novi pristup poznavanja sebe. Ja sam reflektor i prepoznala sam se u tvom opisu. Nisam baš najjasnije razumela kako da se rukovodim sa tih 28 dana u mesecu. Da li od početne ideje do realizacije treba da prodje taj period ili da sledim mesečeve mene….Unapred hvala na odgovoru i volela bih da istraži još puno toga za ovaj moj redak profil.
  Srdačan pozdrav. Dragana

  1. Draga Dragana,
   Hvala tebi na javljanju, a posebno što ti je bio koristan tekst za Reflektore.
   Što se tiče tvog pitanja…Dakle, bitno je da prođe 28 dana kako bi donela ispravnu odluku za sebe. Ključ je u tome da je neophodno da sačekaš da prođe to vreme, toliko dana za donošenje odluke. Tek nakon toliko dana je poželjno preći na samu realizaciju ideje, odluke. U međuvremenu nađi ljude od poverenja sa kojima možeš da pričaš o tome. To je vrlo bitno. Da se ne zatvaraš u sebe zbog neobične prirode retkog tipa kao što je Reflektor.
   Nadam se da je jasnije. Najbolje je da sve ovo istražiš za sebe, otkriješ da li život jeste malo lakši kada sve ovo znaš i primeniš. Želim ti puno sreće! Uživaj u svojoj jedinstvenosti!??

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

HED AKADEMIJA


Upoznajte se sa
Platformom HED Akademije

This will close in 0 seconds