Energetski i ne-energetski tipovi u Human Design sistemu

Dragi moji, danas sa vama delim jedan jako bitan tekst na temu energetskih tokova među tipovima u HD sistemu.

Može vam još više približiti kako svi mi funkcionišemo i kako smo povezani sa drugima u našoj stvarnosti. Kao i za šta je po nivou energije darovan svaki tip.

Napomenuću (mada verujem da već znate iz drugih tekstova) da je ovo samo jedna od klasifikacija („energetski i ne-energetski tip“) po svetski priznatom sistemu tumačenja ljudske duše i potencijala – Human Designa.

Kad god nešto pročitate kod mene ili drugog uvek se otvorite dalje za svoje eksperimentisanje i istraživanje. Poenta ovog sistema nije još jedna dogma nego na kraju ultimitivna sloboda koju vam daje priliku za eksperimentisanje u sopstvenom životu, neosuđujuće posmatranje sebe i drugih, koje vodi ka dubljem razumevanju i prihvatanju svega što jeste.

Tekst je pisan za sajt Moja Šolja Joge, ALI smatram da je izuzetno bitan da se nađe i na mojoj stranici.

Uživajte i istražujete! 😉

*** Za tumačenje vaše unikate HD karte, pišite mi OVDE. ***

Idemo sad na tekst…


Slobodan si kad živiš svoju pravu prirodu.

ALI…

Da li znaš kakva je ona zaista?

Karte koje si izvukao po svom rođenju predstavljaju iscrtanu putanju tvoje prave prirode, koja je tu da transformiše svet i učini ga drugačijim u cvetu svoje jedinstvenosti.

Rođen si čist, neiskvaren, nevin dok u svojoj DNK nosiš bedž kakav nema niko drugi na planeti, a koji je splet tvog tela (ovozemaljskog vozila), aure, nasleđa predaka, gena.

Dok odrastaš na tebe utiču S-V-I. Roditelji, šira porodica, školstvo, društvo, država. Postaješ kondicioniran, voze te kroz život tuđe ideje o svakoj temi pod kapom nebeskom. Naučen si kako da uspešno jašeš na autopilotu svaki svoj dan, mesec, ceo život.

I misliš da si to ti, dok zapravo ne možeš biti dalje od svoje prave prirode.

U jednom trenutku celo telo krene da se buni protiv svega nametnutog. Tvoja prava priroda te zove…Da li ćeš se odazvati?

Da nisi osetio poziv ne bi ni čitao sve ovo.

Ljudima su danas dati na raspolaganju mnogi načini kako se mogu vratiti svom unutrašnjem zovu, kako mogu postati svesni svoje energije i potencijala koji im je darovan.

Human Design sistem nam daje priliku da osvestimo svoju jedinstvenu mapu funkcionisanja u ovom svetu prema našem telu, auri i genima. Daje priliku da slavimo sami sebe, a poverujemo da postoje stvari izvan uma, koje smo oduvek i osećali da postoje.

Energija jedne osobe se ne može opisati rečima, ali zato kad se oseti bi pričala više jezika. Zar ne?

U kontekstu TIPOVA u Human Design sistemu postoji njihova podela na energetske i ne-energetske tipove.

Svakako je jasno da podela nije doslovna – da samo neki tipovi imaju energiju, a drugi je nikako nemaju.

Podela je tu da objasni pojedincu prirodu svakog tipa na nivou energetike kako bi isti mogao ispravno da je koristi u svetu oko sebe, a pre svega da bi bio svestan kako je skrojen da deluje i živi život koji treba da živi. Ne tuđ nego svoj .

Da odredite koji ste TIP po Human Designu, izračunajte OVDE.

Energetski tipovi

Od poznata 4 tipa i jedan podtip u HD sistemu u energetske tipove spadaju: Generatori i Manifestatorski Generatori (podtip) i Manifestatori.

Zašto se zovu energetskim tipovima?

Zato što su Generatori rođeni da generiraju konzistentno svoju energiju prilikom odgovaranja na ono što im je ponuđeno od spolja, dok Manifestatore vodi isključivo odgovor na unutrašnji implus (ništa od spolja), koji ih vodi ka iniciranju i manifestiranju.

Dakle, ovim tipovima je data sa rođenjem energija kojoj imaju skoro konstantan pristup. Mogu je koristiti za stvari koje njih zaista inspirišu iznutra (Manifestatori) ili one koje im pričinjavaju istinsko zadovoljstvo (Generatori).

U praksi se dešava da nijedan od ovih tipova nije svestan kakve darove ima, što je šteta jer ceo svet onda ostaje uskraćen za njihovo pravilno korišćenje energije koja im je data.

Ne-energetski tipovi

U ne-energetske tipove spadaju: Projektori i Reflektori.

Zašto se zovu ne-energetskim tipovima?

Ovi tipovi su očigledno suprotnost prethodnim. Rođeni su sa nekonstantnim dopirom energije koja ih pokreće. Njima trebaju energetski tipovi da bi se njihova energija pokrenula.

Idealna je prilika da se razjasni da to ne znači da su Projektori i Reflektori rođeni bez energije. Naprotiv! Imaju je itekako, ali je njima potrebno nešto ili neko iz okruženja ko će podstaknuti njihov izvor energije.

Projektori su tu da prepoznaju kako Generatori i Manifestatori koriste svoju energiju, a sa svojim uvidima im pomognu kako da ona bude optimalnija za njih i sve oko njih. Reflektori su rođeni da energetskim tipovima direktno reflektuju sva stanja i energetski potencijal samim svojim prisustvom.

Odnos energetskih i ne-energetskih tipova u praksi

Korisno je opet podsetiti (jer se zakačimo): da je ova podela ugrubo i da ništa nije doslovno (neko ima energije, a neko nema). Radi se samo o načinu kako se ta energija pokreće prema HD. Videli smo da je za obe kategorije drugačije i to je okej. Svako je rođen unikatan i kao takav ima svoju značajnu ulogu. Osvestite to i slavite to!

A evo kako to izgleda u praksi (primer):

Generator xy oseća da zapinje u svom životu. Često je bez energije ili oseća da je troši na pogrešna mesta. Negde u dubini sebe je svestan koji energetski potencijal nosi u sebi, ali zapinje na svakom novom koraku. Vrti se u krug i ne vidi kako može da izađe svog nezadovoljstva.

Sa druge strane, imamo xy Projektora koji kad nije u direktnom kontaktu sa Generatorom (ili Manifestatorom) nema prirodan nagon da svoju energiju troši do besvesti. Projektor xy koji je svestan toga čeka poziv od prvopomenutog Generatora xy. (Poziv može biti i samo energetski gest, a ne samo zvaničan poziv za pomoć ili savet.)

Kada Generator pozove Projektora u svoj prostor tražeći savet, mudrost ili energetsko vođstvo, Projektor amplifikuje (uvećava) Generatorovu energiju, a svojim uvidima pomaže Generatoru da bolje sagleda i rasporedi svoju energiju u životu.

*** Jasno je da ovo može biti u još većem sinhru, ako je bar jedna strana svesna koja je čija uloga, ali ona može da se odvija potpuno nesvesno. ***

Sem ove generalne dinamike između tipova prvo je značajno razumeti svoj tip. Eksperimentisati u svakodnevnom životu sa informacijama koje pročitate jer inače sve ostaje na mentalnom nivou koji nema potrebe da dodatno zatrpavamo iznova sa novim.

Pozivam vas da svako od vas istraži za sebe, dok podjednako posmatra svet oko sebe, ali i aktivno učestvuje u njemu i tako daje svoj doprinos.

Na kraju, samo u praksi možemo istinski osetiti i doživeti sve svoje životne sokove i sočnosti, a i u svim ostalim ljudima koji su zajedno sa nama deo ove stvarnosti.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

HED AKADEMIJA


Upoznajte se sa
Platformom HED Akademije

This will close in 0 seconds