Zašto i kako tipovi žive svoje lažno Ja?

Život u homogenizovanom društvu nameće da je okej isto delovanje i ponašanje za svakog od nas.

Istina je jednostavna i daleka od te činjenice.

Human Design sistem nam je između ostalog doneo priču i svest o prevelikom uticaju društva i primarne porodice od momenta našeg rođenja.

To je priča o kondicioniranju tj. kako smo od rođenja uslovljeni da funkcionišemo na društveno prihvatljiv način. \“Idealno\“ po ovom scenariju je ponašati se isto kao hipnostisana gomila. Tad si kul, tada si prihvaćen.

Kada se upoznate sa svojom jedinstvenom HD kartom shvatate koliko je preveliki uticaj drugih na vaš život, a kako to itekako vozi i diktira tempo vašeg života sada. Svakako saznajete i otkrivate kako ste kao malo dete vrlo dobro znali sa čime ste rođeni, ali ideje drugih o vama su vremenom prevadale.

Ideja nije da se ubijemo u pojam sa činjenicom da nas kroz život vode tuđi glasovi u nama NEGO da istu transformišemo u naš povratak sebi i svom genetskom dizajnu. (HD sistem kao sinteza više znanja u sebi ima poklapanja i sa 64 kodona našeg DNK.) Sa tim započinjemo svoj put tzv. dekondicioniranja.

Pominjala sam već u prethodnim tekstovima da tumačenje karte ima više slojeva, ali uvek krećemo (i iznova se vraćamo) od prvog i osnovnog koji ste TIP u Human Design sistemu. On je diktiran vašim energetskim nivoom sa kojim ste rođeni i sa kojim raspolažete svakog dana da delujete u svetu.

Celu detaljnu seriju o TIPOVIMA i koji ste vi pročitajte OVDE .

Svako od nas je kondicioniran da bude ono što nije i da živi svoj Not Self (lažno Ja). Ideja je osvestiti koje je to naše lažno Ja koje živimo i kako možemo uspešno doći do našeg True Selfa (istinskog Ja).

Svaki TIP ima uobičajne načine življenja svog lažnog Ja. U narednim redovima vas pozivam da se spojite sa sobom i prepoznate da li je nešto od ovoga istina za vas.

Pre toga izradite besplatno svoju kartu OVDE i saznajte koji ste TIP u HD sistemu, a više o njemu pročitajte OVDE (odavde kreće serija o svim tipovima).

Kako Manifestator živi svoj Not Self?

Manifestator  je rođen kao biće koje INICIRA promene i donosi nove stvari u svet za sebe i ljude iz svog okruženja. Treba delovati isključivo kada je vođen svojim unutrašnjim impulsom. Ne čeka nikog od spolja za delovanje sem sebe, svoje unutrašnje iskre i inspiracije.

Kada je Manifestator svestan ovoga i tako deluje, onda on živi svoje istinsko Ja (True Self), ali…

Svoje lažno Ja (Not Self) živi kada:

* se ponaša kao Generator 24/7 i kada radi za druge;

* ne odmara između svojih akcija nego ide, gazi i ne staje;

* ne inicira nego čeka na druge da mu skroje život;

* ili kada inicira, ne informiše bliske ljude o svojim akcijama;

* kada je poslušna ovčica, a ne vođa čopora.

Kako Generator i Manifestatorski Generator žive svoj Not Self?

Generatori i MG su na ovom svetu da rade i grade isključivo iz svog zadovoljstva. Imaju ekstremno potentnu energiju (zbog definisanog Sakralnog centra) da realizuju sve ono na šta im je Sakral rekao DA ili hell yes! 😉 Neophodno je da čekaju da im dođu prave stvari u život (ljudi, poslovi, projekti, pozivi na kafu itd.). To čekanje nije predugo, ali mora doći od spolja (za razliku od Manifestatora) kako bi Sakral imao priliku da odgovori DA, IMAM ENERGIJE ZA XY ili NE, NEMAM ENERGIJU ZA XY.

Kada su Generatori i MG-ovi svesni ovoga i tako deluju, onda oni žive svoje istinsko Ja (True Self), ali…

Svoje lažno Ja (Not Self) žive kada:

* konstantno inciraju i nasilno guraju da se stvari dese u životu (setite se \’just do it\’ je slogan za Manifestatore, a ne Generatore)

* govore DA svemu i svima za koje im telesna mudrost jasno govori NE i obrnuto;

* previše ili premalo troše svoju prokreirajuću životnu silu Sakralnog centra;

* nemaju istinskog zadovoljstva u svom životu (malih i velikih);

* misle da im se nikad neće desiti novi životni proboj i da će večno ostati na platou gde su zapeli.

Kako Projektor živi svoj Not Self?

Projektori  su krenuli da se rađaju od 1781.godine i ovde su da VODE. Misli se da su ovde da energetski vode druge tipove, posebno Generatore. Sa velikom napomenom da za svako vođstvo moraju imati poziv od spolja i čekati na njega, duže nego Generatori. Kada Projektor odgovara na prave pozive (što mora osetiti) tada je druga strana spremna da uzme prave darove Projektorskog vođstva. Nakon takvih razmena Projektor oseća uspeh.

Kada je Projektor svestan ovoga i tako deluje onda on živi svoje istinsko Ja (True Self), ali…

Svoje lažno Ja (Not Self) živi kada:

* konstantno inicira i nasilno gura da se stvari dese u životu (ponaša se kao Manifestator);

* radi poslove 24/7 kao Generatori, a nema održivu Sakralnu energiju za to;

* nema u svom životu igru, radost i odmor (i dnevni i noćni);

* odgovara na pozivnice koje uopšte nisu za njega jer nije prepoznat od drugih za prave stvari;

* dele drugima savete za koje ga niko nije pitao niti pozvao;

* misle da sa njim nešto nije u redu jer preko 70% stanovništva radi i živi potpuno drugačije od njega.

Kako Reflektor živi svoj Not Self?

Reflektora ima tek 1% na planeti i redak su tip, ali je njegova uloga itekako bitna jer je ovde da daje refleksiju (nalik ogledalu ponašanja) za sve ostale tipove samim svojim prisustvom. Kad zna da je ovde zbog toga, onda se ne oseća toliko izgubljen i neshvaćen. Kroz svoje otvorene centre (svih 9) može doživeti duboke mudrosti i dobiti vredna znanja o tome kako funkcioniše kolektiv kao celina, te koje su prave, pojedinačne uloge i istinsko delovanje ostalih tipova u istom.

Kada je Reflektor svestan ovoga i tako deluje, onda on živi svoje istinsko Ja (True Self), ali…

Svoje lažno Ja (Not Self) živi u 3 slučaja kada:

* se ponaša kao svi ostali tipovi – iniciranje, zujanje 24/7 bez odmora, čekanje na pozive;

* ne čeka da prođe 28 dana Mesečevog ciklusa dok ne donese odluku;

* ne prihvata da funkcioniše drugačije od celog sveta.

Iz svega navedenog je kristalno jasno da svako od nas nesvesno imitira ponašanje drugih tipova, što uopšte nije u skladu sa njegovim energetskim potencijalom. Ništa loše u tome, zato stavljamo reflektore u tom pravcu kako bismo smanjili količinu patnje koju imamo u svojim životima zbog toga. Ostavljam dalje prostora za istraživanje i eksprimentisanje.

Takođe bitno za kraj…

Svaki tip će živeti svoj Not self, ako sluša više Um nego svoju Strategiju i Autoritet. Um nikad nije i ne može biti vođa u životu jer je on programiran od strane drugih. Njegova uloga u našim životima je drugačija, što ostavljam za neki drugi blog post.

Uživajte i eksperimentišite sa informacijama sa kojima ste kliknuli, a ako želite detaljniju analizu vaše Human Design karte pišite mi OVDE.

S ljubavlju,

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

HED AKADEMIJA


Upoznajte se sa
Platformom HED Akademije

This will close in 0 seconds