Savršeni ples Generatora i Projektora

Postoje odnosi u kojima možemo biti prepoznati za ono KO i ŠTA istinski jesmo.

Kada postoji dublje razumevanje mehanike između dva bića, taj odnos može bivati u lakoći i večnoj inspiraciji.

Human Design sistem je alat osvešćivanja, čijim se \“magijama\“ možemo poslužiti kako bismo spoznali kako na najbolji način može da teče i razmenjuje se energija između dva bića. U onom uzvišenom smislu, u Esenciji, ne u njenoj Senki.

To ne znači da konflikata, a zapravo konstruktivnih razgovora u takvim odnosima nema. Naprotiv! Svega toga u ispunjavaćim odnosima IMA jer to i jeste tajni sastojak zašto odnos traje, a uspešno se nastavlja dok prelazi kroz sve svoje oblike i faze.

Okej je da smo u odnosu (partnerskom, prijateljskom, porodičnom, poslovnom itd.) međusobno različiti na jednom mestu i da iz toga rastemo, a da smo slični na nekom drugom i tu uživamo. Plešemo zajedno kroz crno i belo, yin i yang, oluju i mir. Svesni smo različitosti, ali ih i slavimo, prihvatamo i volimo.

Iz ugla Human Designa i njenih TIPOVA najčešća dinamika se viđa između Generatora i Projektora.

(Za bolje praćenje ostatka teksta upućujem na detaljnije upoznavanje oba tip OVDE  i OVDE .)

To ne znači da ovi tipovi nemaju interakcija i sa ostalim tipovima, naravno da imaju, ali je ovaj odnos u svom energetskom smislu jako čest (zbog stepena \“privlačnosti\“), potentant i savršeno uklopljen.

Zašto?

Mimo drugih centara u karti HD (najbitnije o CENTRIMA vidi OVDE ) Sakralna sila – Sakralni centar je ono što dominantno spaja Generatora i Projektora kada se prvi put sretnu.

Ovde ne govorim samo o partnerskim odnosima nego o SVIM vrstama odnosa.

Na jednoj strani imamo Generatore. Kroz tekst o Generatorima je bilo dosta o Sakralnoj energiji (vidi OVDE ), ali opet ćemo se osvrnuti na činjenicu da…

Sve što u ovom trenutku vidite oko sebe stvorila je sila Generatora. Sve ikada \“graditeljsko\“ na ovom svetu nastalo je iz praha njihovog Sakralnog centra. Energija je koja je sama po sebi sveobuhvatna, privlačna, zujajuća i neopisivo sočna. Nosioci ove energije su isključivo (Čisti i Manifestatorski) Generatori. Vođeni dominantno svojim Sakralnim centrom ovde su da stvaraju i kreiraju isključivo iz emocije zadovoljstva.

Dok sa druge strane, imamo Projektore, koji teže da osete uspeh drugih, jer kroz njihov uspeh je i on sam uspešan. Sa svojim otvorenim Sakralnim centrom, u kontaktu sa Generatorom on će po difoltu uvećavati all the goodies iz Sakralnog centra. Naravno, može se ići u mudrost ili preterivanje kada Projektor zagrizne sočnu Generatorsku energiju oko sebe.

Ako mislite da me gubite, držite se za svoje čitalačko sedište, jer će ispod biti konkretan primer kako funkcioniše odnos između Generatora i Projektora.

Kako izgleda disfunkcionalan ples?

Primer (partnerski odnos):

Generator i Projektor se sretnu na nekom okupljanju. Ako se i neke druge stvari poklapaju u međusobnim dizajnima za spajanje, onda je privlačnost instant. Povezivanje (ako ide u pravcu partnerskog) se dešava prvenstveno na seksualnom nivou jer su Generator (definisani Sakralni centar) i Projektor (otvoreni) privučeni magnetski svojim suprotnostima. Da bi odnos uspeo dalje u ljubavnom smislu neophodno je da jedan drugog prepoznaju na pravi način.

Disfunkcionalan odnos je onaj u kome:

* Generator ne dozvoljava Projektoru da ga energetski vodi, kada mu je to neophodno (a vrlo često jeste);

* Projektor ne ume da se na vreme odvoji od Generatorske energije i bude van njegove aure – SAM, te doživljava redovna pregorevanja (burn out) jer ne može da prestane da \“zuji\“;

* Projektor, nepozvan, na redovnoj bazi daje savete Generatoru BEZ da je verbalno ili energetski pitan;

* Oba tipa ne prepoznaju, NE VIDE jedan drugog za njegove unikatnosti i jedinstvenosti;

* Oba tipa žive u partnerstvu svoj Not Self (Lažno Ja)Projektor je duboko ogorčen, a Generator frustriran.

Iako sa ovim gledamo samo 20% ovog odnosa, opet će nam reći mnogo o dinamici koja vodi glavnu nit za dalje.

Sa druge strane…

Kada i Projektor i Generator žive svoju Esenciju u partnerskom odnosu između njih se dešava savršeni ples.

Oba tipa se jasno VIDE i prepoznaju za ono šta oni zaista jesu. I ovo je ključno.

Za kraj, jedina pitanja koja trebaju da postave oba tipa su:

Generator: Da li osećam istinsko zadovoljstvo u odnosu u kojem jesam?

Projektor: Da li se osećam uspešno u odnosu?

A za oba:

Da li prihvatam naše različitosti u energiji i dajem slobodu iz ljubavi onom drugom?

Razmislite na kom ste mestu, odgovorite iskreno i isplešite ples sa ljudima, koji vas na ispravan način vide i zaslužuju.

S ljubavlju,

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

HED AKADEMIJA


Upoznajte se sa
Platformom HED Akademije

This will close in 0 seconds