Put dekondicioniranja u Human Design sistemu

Nakon što izradite kartu Human Design, potpisali ste da ste ušli u proces dekondicioniranja. Posebno, ako krenete da primenjujete praktično u svom životu informacije koje ste dobili o vašem genetskom dizajnu.

Informacija kao takva o bilo čemu ne znači ništa, ako joj ne damo živost i boju kroz njen praktični izražaj u svakodnevnom životu.

Sama reč dekondicioniranje u kontekstu Human Design sistema znači:

  • Oslobađanje od okova tuđih uticaja i mišljenja o nama;
  • Oslobađanje od svega što ste ikada poverovali da ste vi dok ste odrastali;
  • Napuštanje svog Lažnog Ja (Not Selfa) sa svesnim kretanjem prema svom Istinskom Ja (True Selfu).

Kanalizator HD sistema Ra Uru Hu je isticao da je sistem najviše donet zbog dece koja se rađaju i roditelja koji bi se upoznali sa njihovim dizajnom odmah po rođenju.

Zašto je ovo bitno? Bolje sprečiti nego lečiti. – Deca dolaze na svet u svojoj čistoj Esenciji. Mi to tretiramo kao „nevinost“, ali zapravo deca znaju i osećaju SVE. Nije kliše. Detetu se sa 7 godina mogu objasniti osnove HD-a i ona će mu ublažiti životna iskustva „samo“ kroz praćenje svoje Strategije i Autoriteta.

Gledajući ovo kroz tipove i njihove Strategije: Manifestator će učiti pre nego što inicira da informiše, Generator da odgovori Sakralom sa DA ili NE na ponuđeno od spolja, Projektor da sačeka prave pozivnice (energetske ili verbalne)Reflektor da sačeka da prođe mesečev ciklus od 28 dana pre nego što donese odluke, a do tad priča o njima.

I, ne, ovo nije komplikovano predočiti deci jer se ide od sitnih životnih situacija, pa do većih. Kako smo im mi kao roditelji najveći mentori i vodiči u životu, značajno je prvo da se upoznamo sa svojim dizajnom.

Kada se sada pogledamo u svom životu, mi jesmo skup svega što smo doživeli u prošlosti, svih uticaja koji su ikada ljudi imali na nas. Prvo od roditelja, pa do društva.

Od dana rođenja, pa do naše 7. godine taj uticaj je jak jer smo kondicionirani sa svih strana. Naša prava priroda se guši kako bismo se uklopili u okvire kolektiva. To seme je posađeno dominantno kroz naše otvorene, bele centre u karti jer je to mesto na kome nemamo dostupnu energiju 24 sata. Imamo je samo kad smo u energetici sa drugom osobom.

Primer situacije: Majka ima definisan/obojen Korenski centar, a dete otvoren/beo. Aurično, energetski, ali i verbalno i delima ta majka može imati snažan uticaj na dete da ono stalno „radi sve na pritisak“. U kontinuitetu to je ugrožavajuće za dete jer je uticaj prejak. Tu je mesto i adrenalnim žlezdama, pa dete može sebe naštimovati na „gas i stres“ bez prestanka, jer je naučilo da živi pod pritiskom. Da je okej, ako se stvari rade brzo i stresno. Čuvena rečenica „Nemoj da me pritiskaš!“ u ovom konkretnom slučaju ima veliku težinu.

Dete će se prirodno buniti u početku, ali će posle popustiti i postaće kondicionirano (uslovljeno). Kada to osvesti kao odrasla osoba, uticaj kroz ovaj centar koji mu je možda pravio probleme sa zdravljem, će popuštati kako se započne proces dekondicioniranja. A on počinje prvo SVESNOŠĆU da se ovo dešavalo kroz život i da se obrasci preslikavaju u raznim ‘odraslim’ situacijama. (Da bolje razumete deo sa Centrima pročitajte tekst OVDE.)

 

Dakle, Dekondicioniranje ima svoj put i vreme. Smatra se da traje 7 godina dok smo u HD eksperimentu. Toliko je potrebno da se vratimo svojoj pravoj prirodi, a oslobodimo se tuđih uticaja. Može delovati „puno“, ali šta je 7 godina spram celog života ići slomljen, nezadovoljan, frustriran, ogorčen i ljut.

Pitanje je: Da li smo spremni za avanturu svog života?

 

Onu u kojoj se vraćamo svim onim osećajima i doživljajima sveta koje smo imali kao deca. Nije to tako daleka prošlost kao što se čini. Taj osećaj moći, slobode i autentičnosti nosimo u venama.

I to ne znači da idemo ka utopijskom načinu življenja u kome nema izazova i poteškoća. Njih smo potpisali dolaskom na Zemlju, ali svaki naš „pad“ i lekcija mogu biti ublaženi kada slušamo naš gentski navigacijski sistem. HD je jedan od alata koji nam pomaže u tome.

Uskoči u svoj voz dekondicioniranja bez straha – Vraćaš se sebi!

Imaš podršku, nisi sam/a!

S ljubavlju,

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

HED AKADEMIJA


Upoznajte se sa
Platformom HED Akademije

This will close in 0 seconds