Marina Majinski

Vaš energetski tumač i vodič Human Design sistema kada ste na korak do lične transformacije. Posvećeni sam student i učitelj Joge. Pisac praktičnih i ličnih iskustava sa joga prostirke i igre zvane Život.

Marina Majinski

Kako sam se podsetila KO SAM?

Odrasla sam u Novom Bečeju, ali studije su me odvele u Novi Sad, gde
danas živim i radim. Iako sam zapravo celu srednju školu bila privučena
psihologijom i filozofijom, ipak odlučujem da upišem fakultet koji donosi
“sigurnu” budućnost – ekonomiju. Nakon fakulteta, stekla sam vrlo značajna
iskustva u poslovnoj areni današnjice, koja su mi zapravo pomogla da
ponovo pronađem sebe.
Nakon niza zdravstvenih problema i svakodnevnih stresova sa kojima smo
svi danas suočeni, pronalazim Jogu kao moje svetlo na kraju tunela.
Svakodnevna posvećenost Jogi me je polako i postepeno vodila ka sve
zdravijem telu, ishrani i kompletno zdravijem životu. Tako sam tokom
vremena poslovno odelo zamenila joga helankama i postala instruktor. (Više
o tome kako je Joga promenila moj život sam pisala u tekstu Moj put joge i zdravlja.)

Human Design i rad sa ljudima

Sem Joge, postoje još brojne tehnike kojima se služim kako bih vodila smisleniji život, koji vodi povratku sebi. Volim da učim sisteme i ulazim duboko u materiju koja mi je intrigantna. Iz te (pod)svesne strasti naknadno sam započela proučavanje Human Design sistema, koji jeste jednim delom komplementaran sa jogijskom filozofijom.
Uživam da radim sa ljudima. Uživam da ih motivišem i bodrim da budu bolji, ali u isto vreme da bezuslovno prihvate tu gde jesu sada u ovom trenutku.
Naglašeno podstičem prihvatanje svih naših stanja, svaki put kad se stane na joga prostirku ili usred nekog životnog izazova. Prvenstveno to radim sama sa sobom, a zaista težim da se postepeno i nežno vodim kroz te procese. Ceo ovaj recept primenjujem na svakog ko je svesno izdvojio vreme za sebe i svoje zdravlje, a poklonio mi poverenje da ga vodim kroz alate Human Design-a ili Joge.

JOGA

Moj doživljaj Joge je zdravlje na svim nivoima, ljubav prema svom telu i
unutrašnji mir. Ujedinjenje tela, uma i duha putem svesnog disanja i fizičkih
položaja – asana. Istraživanje sebe i povezivanje sa sobom. Prihvatanje svih
svojih emocija i stanja. Dati najboljeg sebe drugima, širiti svoje svetlo tamo
gde je mrak.

yoga-04-1-svg

Koji stil joge je za moju dušu?

Nakon par godina praktikovanja sporije Hatha joge, osetila sam da mi je potrebno nešto još kompletnije za moju ličnost. Oduvek sam bila tip za dinamičniji pokret. Pokret me motiviše i inspiriše na svim nivoima. U Jogi sam "ostala" zato što sam pronašla takav stil... Dinamičan, najdinamičniji koji postoji – Ashtanga jogu. Tek sa praktikovanjem ovog stila, osetila sam sveobuhvatu promenu svog zdravlja i života.

yoga-05-1-svg

Dobrobiti joge

Svi težimo nečemu svom, srodnom našoj pravoj prirodi. Tako je i u Jogi, zato prilikom odabira stila koji je za nas, ne treba izgubiti iz vida čuvenu rečenicu velikog joga učitelja Krishnamachary-je, koji je rekao da... "Svako ima svoju jogu." Smisao ove mudrosti je, da svako treba pronaći onaj tip joge koji mu najviše odgovara, a posao učitelja je da mu pomogne u tom istraživanju.

yoga-05-2-svg

Koji učitelji su meni pomogli u tome?

Prvobitno sam učila Ashtanga jogu sa interneta od Kino Macgregor i vežbala samostalno u svoja četiri zida. Shvatajući da moram imati učitelja koji će mi biti podrška, ubrzo odlučujem da jednom nedeljno putujem za Beograd i učim od autorizovanog učitelja Ranka Stojiljkovića. Takođe sam izuzetno inspirisana da učim i od drugih učitelja, proširujući svoja znanja i praksu. Do sada sam posetila seminare poznatih autorizovanih učitelja: Laruge Glaser (2016.g); Kino Macgregor (2018.g), Gabriele Severini (2018.g), David Robson i Jelena Vesić (2019. 2022.g)...

yoga-04-1-svg

Rad sa drugima

Posvećenost Jogi nije ostala samo za moja četiri zida nego sam osetila poriv da znanje prenosim dalje. Naučeno, ali pre svega ono koje sam iskusila i praktično primenila. Sa mesta negovanja svakodnevne prakse, istakla bih da je ona ipak moj istinski učitelj i nepresušni izvor prenošenja znanja. Završila sam kurs za joga instruktore u Vidya Yoga školi Dragana Lončara u Beogradu. A u paketu sa tim, na DIF-u završila za operativnog trenera - specijalista joge. Podučavam je od oktobra 2016. godine.

yoga-04-1-svg

HD Edukacija - početak

Joga nije jedina koja me podstiče na rast, duboko menja, a zapravo vraća pravoj prirodi i podseća KO SAM. Iako je nebo (i preko) granica, do sada, kruna mog razvojnog puta je upoznavanje, proučavanje i ulazak u proces dekondicioniranja sa Human Design sistemom. Paralelno sa Jogom je počelo da raste interesovanje za Human Design, koji se smatra da je trenutno najkompletniji sistem u svetu za živeti život po svom jednistvenom genetskom dizajnu (a svako od nas ga ima).

yoga-05-1-svg

Usavršavanje

Završila sam Akademiju Human Energy Design Marine Bitorajac Level 1 na kojoj smo, sem teorije, praktično i iskustveno otkrivali svoje jedinstvene dizajne, učili da ih prihvatimo, a zaista živimo u svom okruženju. Nakon njega sam prošla i Level 2 Akademije Human Energy Design Marine Bitorajac. U toku ovog dela školovanja smo eksperimentisali sa transformacijom tela kroz ispravnu ishranu i okruženje za nas. Kao i za sve ostalo, jedinstveni smo po tome kako jedemo i probavljamo hranu, ali i koje je to okruženje gde se naše telo oseća najbolje (najmanje troši). Sve ovo možete dobiti kroz tumačenje karte Human Design. Pored intenzivnog samostalnog proučavanja dalje na ovu temu, u toku je nastavak mog rada, učenja, edukacije i transformacije sa Marinom.

HUMAN DESIGN

HD je sistem diferencijacije, tačnije onaj koji neguje našu različitost u odnosu na druge ljude, ali opet vraća na uniju svih nas. Kombinuje u sebi 4 ezoterična sistema: I Ching, Kabalu, Astrologiju i Sistema Čakri iz jogijske filozofije. Pomaže nam da saznamo kako možemo jedinstveno da delujemo u svetu, kako da ispravno koristimo nivo naše energije, koji su naši talenti, kako da donosimo odluke i još mnogo toga. A to sve otkrivamo spram našeg datuma, satnice i mesta rođenja.

Human Design sistem mi je razjasnio sva pitanja ikad koja sam imala o životu i ljudima. Kroz nužan proces dekondicioniranja, uveo me je u stanje dubokog razumevanja same sebe i ljudi oko mene. Doneo mi je mir.
Po HD-u sam Projektor 5/1. Energetsko vođstvo sam nesvesno radila od malih nogu, ali su mi sad kristalno jasni koraci kako to mogu raditi u najuzvišenijem smislu kako bih živela uspešan život po svojoj meri.

Šta je moja misija?

Niko od vas ko je stigao do ovde sa čitanjem, nije slučajno na mojoj stranici. Zato znajte da sam tu za vas da svojim sadržajima pružim podršku svima onima, koji su voljni da krenu putem transformacije svog tela i duha, otkriju dosada neotkrivene delove sebe i otvore se za drugačije iskustvo života sa mnom koristeći najbolje životne alate koji trenutno postoje – Human Design sistem i Joga.
Za online rad sa mnom ili uživo pišite na kontakt:

info@marinamajinski.com ili popunite formu ispod.

PRIJAVA

Unapredite zdravlje, pokrenite telo, donesete sebi makar mrvicu opuštenosti i mira.
Ako želite da se prijavite na časove joge ili imate neko pitanje, popunite obrazac pored.

HED AKADEMIJA


Upoznajte se sa
Platformom HED Akademije

This will close in 0 seconds